Wie is Ella van Poucke?

Ella van Poucke

cello

Ella van Poucke studeerde vanaf jonge leeftijd aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Momenteel volgt ze aan de Duitse Kronberg Academy lessen bij Frans Helmerson.

De celliste debuteerde in Het Concertgebouw toen ze tien was in Vivaldi’s Dubbelconcert in een uitvoering met Colin Carr. Ze won verschillende belangrijke onderscheidingen; zo nam ze in 2008 een eerste prijs van het Prinses Christina Concours in ontvangst, was ze in 2010 laureaat van de Amsterdamse Cello Biënnale, en kreeg ze in 2012 de Prix Academie Maurice Ravel en in 2014 de Elisabeth Evertsprijs. In seizoen 2013/14 trad ze op in de Kleine Zaal-serie Jonge Nederlanders.

Start / pauzeer slideshow

Als soliste musiceerde Ella van Poucke met onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Amsterdam Chamber Orchestra en het Mainzer Kammerorchester. Voor het uitvoeren van kamermuziek deelde ze het podium met bijvoorbeeld Nobuko Imai, Colin Carr, Vilde Frang, Philippe Graffin en het Pra┼żák Kwartet. Ze vormt een duo met haar broer Nicolas van Poucke. Met hem richtte ze in 2010 het Chamber Music Festival Amsterdam op.

Ella van Poucke bespeelt een instrument uit 1860 van Nicolas François Vuillaume.

Bijgewerkt op maandag 19 oktober 2015