Wie is Stuart Skelton?

Stuart Skelton

tenor

Stuart Skelton, geboren in Sydney, studeerde zang aan de University of Cincinnati en maakte vervolgens deel uit van het Merola Opera Program van de San Francisco Opera. Nu staat hij bekend als een van de beste heldentenoren van zijn generatie.

Bij de International Opera Awards 2014 werd hij verkozen tot Male Singer of the Year. Stuart Skelton soleerde in operaproducties van bekende theaters als de Metropolitan Opera in New York, het Milanese Teatro alla Scala en de Deutsche Oper in Berlijn.

Start / pauzeer slideshow

Recent maakte hij grote indruk als Sigmund in Wagners Die Walküre, zowel tijdens zijn debuut bij de Royal Opera als afgelopen voorjaar in New York. Ook voor de titelrollen van Brittens Peter Grimes en Verdi’s Otello kreeg hij veel waardering.

Daarnaast is Stuart Skelton een veelgevraagd solist bij symfonieorkesten als die van Melbourne, Sydney, Boston, Chicago en Londen. Zijn concertrepertoire bevat onder meer Das klagende Lied en Das Lied von der Erde van Mahler, Beethovens Negende symfonie en Missa solemnis, Verdi’s Messa da ­requiem en The Dream of Gerontius van Elgar. Stuart Skelton maakt vanavond zijn debuut bij het Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op woensdag 12 juni 2019