Wie is Shin Sihan?

Shin Sihan

viool

Shin Sihan was bijna zes toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Hij was leerling van Coosje Wijzenbeek en rondde zijn bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cum laude af bij Vera Beths. Momenteel studeert de violist bij Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn.

Shin Sihan won prijzen tijdens onder meer Het Nederlands Vioolconcours (categorieën Iordens en Oskar Back), ontving in 2013 de Kersjes Vioolbeurs en in 2018 de Elisabeth Evertsprijs. In duo met pianiste Anne Brackman won hij in 2017 de Dutch Classical Talent Award.

Als solist in concertant repertoire was Shin Sihan inmiddels te gast bij onder meer het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Ook was hij young artist in residence van de Muziekzomer 2016 van het Nationaal Jeugdorkest. Sinds 2013 is Shin Sihan bovendien primarius van het Animato Kwartet, dat optreedt in binnen- en buitenland en deel uitmaakt van de European Chamber Music Academy. Shin Sihan bespeelt een instrument van Nicolò Amati (Cremona, 1675).

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2019