Wie is Julian Steckel?

Julian Steckel

cello

Julian Steckel won in 2010 tijdens het ARD Concours in München niet alleen de eerste prijs, maar ook de publieksprijs, de Oehms Classic Award en de speciale prijs van het Münchner Kammerorchester. Eerder was hij al gelauwerd bij de Grand Prix Rostropovich in Parijs, de Grand Prix Feuermann in Berlijn en de Kronberg Pablo Casals Competition.

Voor zijn opname van de celloconcerten van Korngold en Goldschmidt en Blochs Schelomo kreeg hij in 2012 een ECHO Klassik Preis. Julian Steckel treedt geregeld op met leidende gezelschappen als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Gewandhausorchester Leipzig, de Bamberger Symphoniker, het Orchestre de Paris, het Royal Philharmonic Orchestra, het Sint-Petersburg Filharmonisch Orkest en de Kremerata Baltica.

Start / pauzeer slideshow

In het huidige seizoen maakt de celllist zijn Amerikaanse debuut bij het Indianapolis Symphony Orchestra en de Louisiana Philharmonic. Naast zijn solistencarrière speelt Julian Steckel graag kamermuziek met collega’s als Janine Jansen, Christian Tetzlaff, Elena Bashkirova, Veronika Eberle, Vilde Frang, Menahem Pressler, Denis Kozhukhin en het Modigliani en het Ébène Kwartet.

Samen met zijn pianopartner Paul Rivinius nam de cellist een aantal goed ontvangen cd’s op. Julian Steckel studeerde bij Ulrich Voss, Gustav Rivinius, Boris Pergamenschikow, Heinrich Schiff en Antje Weithaas en is tegenwoordig zelf als docent verbonden aan de Musikhochschule in München.

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2019