Wie is Karin Strobos?

Karin Strobos

mezzosopraan

Vanaf het moment dat Karin Strobos in mei 2011 bij De Nationale Opera inviel als Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss kwam haar carrière in een stroomversnelling. Ze kende de rol van Opera Zuid, waar ze van 2009 tot 2011 deel uitmaakte van het zangersensemble. Sinds 2014 heeft de mezzosopraan een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen, waar ze dit seizoen onder meer de Mozart-partijen Dorabella (Così fan tutte) en Donna Elvira (Don Giovanni) zingt.

Start / pauzeer slideshow

Bij De Nationale Opera werd ze verschillende keren teruggevraagd. Als soliste werd Karin Strobos uitgenodigd door Nederlandse gezelschappen als het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de philharmonie zuidnederland, maar ook door bijvoorbeeld deFilharmonie van Antwerpen onder leiding van Edo de Waart.

Kamermuziek maakt ze veel en graag met onder meer haar vaste pianiste Else Sterk, haar trio met Daria van den Bercken (piano) en Felicia van den End (fluit) en met het Cello8ctet Amsterdam. Karin Strobos studeerde bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium en aan de Opera Studio Nederland en kreeg zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig. In 2011 won ze de GrachtenfestivalPrijs.

Bijgewerkt op woensdag 23 januari 2019