Signum Kwartet

ensemble

Na intensieve studie bij onder andere het Alban Berg Kwartet en het Artemis Kwartet verwierf het Signum Kwartet snel bekendheid op de internationale concertpodia. De musici maakten deel uit van het New Generation Artists Scheme van de BBC en waren te gast in bijvoorbeeld de Philharmonie in Berlijn, het Gewandhaus in Leipzig en Wigmore Hall in Londen.

Start / pauzeer slideshow

Naast de traditionele literatuur voor strijkkwartet draagt de formatie de hedendaagse muziek een warm hart toe. Zo droeg Bruno Mantovani zijn Derde strijkkwartet op aan het ensemble, dat dit werk uitvoerde in onder meer Parijs, Wenen, Luxemburg en Frankfurt. Veel opzien baarde het Signum Kwartet met het social mediaproject #quartweet, dat componisten uitdaagde een compositie te twitteren, niet langer dan 140 noten.

Het Signum Kwartet bracht verschillende cd’s uit. Een opname van werken van Bartók, Berg en Schnittke werd bekroond met een International Classical Music Award. Het recente album Aus der Ferne bevat muziek van Schubert. Het vorige optreden van het Signum Kwartet in de Kleine Zaal vond in september 2016 plaats in de serie Het Zondagochtend Concert.

Bijgewerkt op woensdag 23 januari 2019