Wie is Michael Spyres?

Michael Spyres

tenor

Michael Spyres kwam ter wereld in Mansfield (Missouri) en volgde zijn muzikale opleiding in de Verenigde Staten en aan het conservatorium van Wenen. In 2006 maakte hij zijn operadebuut, als Jaquino in Fidelio van Beethoven in het Teatro San Carlo in Napels. Twee jaar later wist hij de internationale aandacht op zich te vestigen de titelrol in Rossini’s Otello tijdens het Rossini Festival in Bad Wildbad (Duitsland) en met de rol van Tamino in Mozarts Die Zauberflöte aan de Deutsche Oper Berlin, waar hij deel uitmaakte van het vaste zangersensemble.

Start / pauzeer slideshow

Recente engagementen brachten de tenor naar het Opernhaus Zürich, het Royal Opera House Covent Garden in Londen, de Bayerische Staatsoper in München, de Opéra National en de Opéra Comique in Paris en de Lyric Opera in Chicago. Michael Spyres is gespecialiseerd in de belcanto-opera en werkte met dirigenten als Riccardo Muti, John Eliot Gardiner, Mark Elder, Valery Gergiev, Fabio Luisi, Emmanuelle Haïm en Christophe Rousset.

Naast zijn operacarrière werd Michael Spyres ook uitgenodigd voor bijvoorbeeld de requiems van Verdi, Dvoƙák en Berlioz, Mendelssohns Lobgesang en de Petite messe solennelle van Rossini. Onder de titels A Fool for Love en Espoir bracht hij bovendien twee solorecitalalbums uit. In Het Concertgebouw maakt de tenor vandaag zijn debuut.

Bijgewerkt op donderdag 25 oktober 2018