Wie is Peter Moore?

Peter Moore

trombone

Peter Moore baarde opzien toen hij in 2008 als jongste deelnemer ooit – hij was twaalf – winnaar werd van de BBC Young Musician Competition. De uit Belfast afkomstige trombonist was leerling van Philip Goodwin en Ian Bousfield.

In 2015, het jaar van zijn afstuderen, werd hij opgenomen binnen de gelederen van het London Symphony Orchestra. Rond dezelfde tijd maakte hij deel uit van het BBC New Generation Artists Scheme en in het huidige seizoen is hij Rising Star.

Start / pauzeer slideshow

Al sinds het winnen van het BBC-concours is Peter Moore actief als solist. In recente seizoenen trad hij voor het voetlicht met gezelschappen als het BBC Symphony Orchestra, het Ulster Orchestra en het Filharmonisch Orkest van Thailand.

In 2010 maakte hij een cd-opname van het Trombone­concert van Edward Gregson met het BBC Concert Orchestra. In het seizoen 2017/18 vertolkte hij Takemitsu’s Fantasma/Cantos II met het BBC National Orchestra of Wales. Ook gaf hij een recital in de Londense Wigmore Hall en verzorgde hij optredens in China en Colombia.

Zijn debuut-cd Life Force werd in september 2018 Recording of the Month bij BBC Music Magazine. Dit seizoen staat de premiere van het Trombone Concerto van James MacMillan met het London Symphony Orchestra in de agenda.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018