Wie is Christiaan Kuyvenhoven?

Christiaan Kuyvenhoven

spreker

Christiaan Kuyvenhoven is pianist, acteur en presentator. Hij ontwikkelde in de afgelopen jaren een formule waarin hij het klassieke concert combineert met een theatermonoloog. Dat kwam tot uiting in de voorstelling Cosima, waarmee hij van 2013 tot 2015 langs de Nederlandse podia reisde. In 2016 ging De koperen tuin in première: een muziektheatersolo naar de roman van Simon Vestdijk, met muziek van Bizet, Chopin en Horowitz.

Als presentator was Christiaan Kuyvenhoven te zien in diverse televisieprogramma’s van de NTR. Hij presenteerde in 2014 zowel de opening van Tivoli­Vredenburg in Utrecht als de Gala Finale van het Liszt Concours.

Start / pauzeer slideshow

In de Grote Zaal betrad hij eerder het podium als presentator bij Concertgebouw Classics en SummerNights at the Movies. Op NPO Radio 4 is Christiaan Kuyvenhoven vaste presentator van Muziekwijzer en van het MAX Avondconcert.

In juni 2016 maakte hij zijn debuut bij De Nationale Opera, als pianist/acteur in Pique dame van Tsjaikovski in de regie van Stefan Herheim met in de bak het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons, in augustus op dvd verschenen bij Cmajor.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018