Wie is Raoul Steffani?

Raoul Steffani

bariton

Raoul Steffani studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg bij Maarten Koningsberger en Xenia Meijer en aan de Musikuniversität in Wenen en wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Thomas Hampson, Elly Ameling en Christa Ludwig. Hij won in 2016 het Grachtenfestival Conservatorium Concours, en is nu ook de winnaar van de Grachtenfestival Prijs 2018.

Start / pauzeer slideshow

Eerder ontving hij ook de Elisabeth Evertsprijs; hij wordt daarnaast ondersteund door de VandenEnde Foundation. Als prijswinnaar van het Prinses Christina Concours gaf hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassades concerten in de Verenigde Staten. Hij schreef de publieksprijs van Dutch Classical Talent 2018 op zijn naam en gaf met pianist Daan Boertien een lunchconcert in de Kleine Zaal.

Raoul Steffani is ambassadeur van het Internationaal Lied Festival Zeist. Afgelopen seizoen was hij in de Grote Zaal tweemaal te gast in operaproducties van de NTR ZaterdagMatinee. Eerder werkte hij met dirigenten als Ed Spanjaard, Sigiswald Kuijken, Anthony Hermus en Arjan Tien en zong hij de solopartijen in de Passionen van Bach, het Requiem van Mozart en Ein deutsches Requiem van Brahms.

Bijgewerkt op dinsdag 25 september 2018