Wie is Rick Stotijn?

Rick Stotijn

Ieder jaar reizen artistiek leider Candida Thompson en de aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta langs de nationale en internationale kamermuziekpodia. Voor de huidige tournee schuift Rick Stotijn aan, voormalig bas-aanvoerder van Amsterdam Sinfonietta.

Rick Stotijn studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij zijn vader Peter Stotijn en aan de Musikhochschule in Freiburg bij ­Bozo Paradzik. Hij kreeg in 2013 de Nederlandse Muziek­prijs. Als solist musiceerde hij met onder meer Amsterdam Sinfonietta, het ­Residentie ­Orkest en de philharmonie zuidnederland.

Start / pauzeer slideshow

Bij het Finse Joensuu City Orchestra vertolkte hij een soloconcert van Gavin Bryars en bij het ­Radio ­Filharmonisch Orkest het nieuwe werk Reports from the Low Country van Martijn ­Padding. Kamermuziek speelt hij met collega’s als Liza Ferschtman, ­Janine Jansen, Bram van Sambeek, Julius Drake, Joseph Breinl en zijn zus, mezzosopraan Christianne Stotijn.

Rick Stotijn is aanvoerder bij het Zweeds Radio Symfonie ­Orkest en voert ook geregeld de basgroep aan in het Orchestra Mozart, het Chamber Orchestra of Europe en het Mahler Chamber Orchestra.

Bijgewerkt op dinsdag 28 november 2017