Wie is Philippe Herreweghe?

Philippe Herreweghe

dirigent

Philippe Herreweghe combineerde in Gent zijn universitaire studie (geneeskunde en psychiatrie) met een piano-opleiding aan het conservatorium. Al tijdens zijn studietijd begon hij met dirigeren en richtte hij Collegium Vocale Gent op.

Hij werkte samen met Nikolaus Harnoncourt en Gustav Leonhardt en groeide uit tot een van de bekendste oudemuziek-dirigenten. Later breidde hij zijn repertoire gestaag uit naar het grote symfonische repertoire.

Start / pauzeer slideshow

Hij was tevens oprichter van La Chapelle Royale, het Orchestre des Champs-Elysées en van het festival Collegium Vocale Crete Senesi in Italië. Sinds 1997 is Philippe Herreweghe bovendien vaste dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra.

Hij is een graag geziene gastdirigent bij grote orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij diverse keren de passie-uitvoeringen leidde en ook te gast was in de Kerstmatinee 2017 met Bachs ‘Hohe Messe’. Bij de Nederlandse Bachvereniging leidde hij Bachs Matthäus-Passion in 1991.

Philippe Herreweghe kreeg veel eervolle onderscheidingen en eredoctoraten. Zo is hij Officier des Arts et Lettres en Chevalier de la Légion d’Honneur en kreeg hij de Bach-Medaille van de stad Leipzig.

Bijgewerkt op maandag 25 maart 2019