Wie is Kersten mcCall?

Kersten McCall

fluit

Kersten McCall is solofluitist bij het Koninklijk Concertgebouworkest sinds november 2005. De Duitse fluitist groeide op in Donaueschingen, waar de jaarlijkse MusikTage voor moderne orkestmuziek nog altijd in oktober plaatsvinden. In dit muzikaal vruchtbare milieu begon hij op zijn negende fluit te spelen.

Start / pauzeer slideshow

Later studeerde hij bij Felix Renggli aan het Schaffhausen Conservatorium in Bazel en bij Renate Greiss en Aurèle Nicolet aan de Karlsruhe Hochschule für Musik. In 1997 won hij de eerste prijs op het Internationaal Fluitconcours van Kobe en in 2000 de derde prijs tijdens de Internationale ARD Musikwett-bewerb. Als solist speelde hij bij onder meer het Scharoun Ensemble, Camerata Salz-burg, Les Violons du Roy (Québec) en de orkesten van Kobe, Seoul en Mexico City. Van 1997 tot en met 2006 was Kersten McCall solofluitist van het Rundfunk-Sinfonie-orchester in Saarbrücken.

Hij remplaceerde bij de Berliner Philharmoniker, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Chicago Symphony Orches-tra en de New York Philharmonic. Met het Concertgebouworkest trad hij als solist op in werken van Mozart, Ligeti en Nono. Ook als kamermusicus geniet hij wereldwijd bekendheid. In 1995 was hij mede-oprichter van het ensemble est!est!!est!!! en sinds 2000 maakt hij deel uit van het Linos Ensemble. Kersten McCall is tevens docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2019