Wie is Kersten McCall?

Kersten McCall

fluit

De Duitse fluitist Kersten McCall groeide als zoon van de componist Brent McCall op in Donaueschingen, waar de jaarlijkse MusikTage voor moderne orkestmuziek nog altijd in oktober plaatsvinden. In dit muzikaal vruchtbare milieu begon hij op zijn negende fluit te spelen.

Later studeerde hij bij Felix Renggli aan het Schaffhausen Conservatorium in Bazel en bij Renate Greiss en Aurèle Nicolet aan de Karlsruhe Hochschule für Musik. In 1997 won hij de eerste prijs op het Internationaal Fluitconcours van Kobe en in 2000 de derde prijs tijdens Internationale Musikwettbewerb der ARD.

Start / pauzeer slideshow

Kersten McCall was eerste fluitist van het Rundfunk-Sinfonieorchester Saarbrücken en speelde daarnaast bij de Berliner Philharmoniker, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en de New York Philharmonic.

Sinds november 2005 is hij solofluitist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook als kamermusicus geniet hij wereldwijd bekendheid. In 1995 was hij mede-oprichter van het ensemble est!est!!est!!! en sinds 2000 maakt hij deel uit van het Linos Ensemble.

Bijgewerkt op maandag 20 november 2017