Wie is Bart Schneemann?

Bart Schneemann

hobo

Bart Schneemann studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Tussen 1976 en 1996 was hij eerste hoboïst bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 1988 is hij werkzaam bij het Nederlands Blazers Ensemble, waar hij verschillende hervormingen doorvoerde.

Daarnaast is hij veelgevraagd solist en speelt hij in diverse kamermuziekformaties. Zijn repertoire is breed; het reikt van oude (Barok)muziek tot aan hedendaagse muziek. Veel componisten hebben speciaal voor hem geschreven, waaronder Tristan Keuris, Wolfgang Rihm, John Zorn, Gia Kantsjeli, Kevin Volans, Georg Crumb, György Kurtág en Jacob ter Veldhuis.

Start / pauzeer slideshow

Bart Schneemann soleerde bij diverse orkesten onder leiding van onder andere Valery Gergiev, Edo de Waart, Ernest Bour, Lev Markiz, Frans Brüggen, Roy Goodman en Ton Koopman. Zelf dirigeerde hij onder meer het Nationaal Jeugd Orkest, het Brabants Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Als solist, dirigent en samen met het Nederlands Blazers Ensemble is hij een graag geziene gast op tal van podia en festivals wereldwijd. Schneemann doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bijgewerkt op donderdag 1 maart 2018