Wie is Christian Gerhaher?

Christian Gerhaher

bariton

Christian Gerhaher doorliep de operaklas van de Musikhochschule in München – waar hij inmiddels zelf lesgeeft – en volgde tijdens zijn studie medicijnen masterclasses bij onder anderen Dietrich Fischer-Dieskau en Elisabeth Schwarzkopf.

Samen met zijn vaste duopartner Gerhold Huber volgde hij lessen liedinterpretatie bij Friedemann Berger. De uitvoeringen van het duo worden algemeen beschouwd als normbepalend, en in 2015 kreeg hun album Nachtviolen een Gramophone Classical Music Award.

Start / pauzeer slideshow

Recitals geeft Christian Gerhaher veelvuldig op de bekende podia van bijvoorbeeld Milaan, Berlijn, Baden-Baden en Parijs, tijdens de festivals van Salzburg, Luzern en Edinburgh en op tournee in Japan en de Verenigde Staten; in de Musikverein in Wenen en in Wigmore Hall in Londen was hij artist in residence.

Binnen zijn operarepertoire, dat reikt van Monteverdi tot Henze, is Wolfram in Wagners Tannhäuser een terugkerende favoriet in de operahuizen van Berlijn, Madrid, Wenen, Londen en München. Een mijlpaal was ook zijn debuut als Wozzeck in de gelijknamige opera van Berg in 2015 in Zürich.

Als solist wordt de bariton geëngageerd door onder meer de Berliner en de Wiener Philharmoniker, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het Koninklijk Concertgebouworkest. Het vorige optreden van Christian Gerhaher in de Kleine Zaal was een uitvoering van Schuberts Winterreise met Gerold Huber op 9 november 2016.

Bijgewerkt op vrijdag 27 oktober 2017