Wie is Maxim Rysanov?

Maxim Rysanov

altviool

Maxim Rysanov is afkomstig uit Oekraïne, verhuisde naar Londen en groeide na zijn studie aldaar uit tot een veelgevraagd solist en kamermusicus. Zo was de altist bijvoorbeeld te gast bij het BBC Symphony Orchestra, het Seattle Symphony Orchestra en het Maleisisch Filharmonisch Orkest en in Nederland bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Start / pauzeer slideshow

Als kamermusicus werkte Maxim Rysanov de afgelopen maanden met onder anderen Lahav Shani, Renaud Capuçon, Edgar Moreau, Joshua Bell, Janine Jansen en Vadim Repin. Naast het bekende repertoire vertolkt hij ook graag hedendaagse muziek en hij bracht nieuw werk van Dobrinka Tabakova, Richard Dubugnon en PÄ“teris Vasks in première.

Maxim Rysanov voltooide bovendien zijn dirigentenopleiding aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, volgde masterclasses bij Gennady Rozhdestvensky en Jorma Panula en leidde onder meer het Sinfonieorchester Basel, het Deens Nationaal Symfonieorkest, de London Mozart Players en het Russisch Nationaal Orkest.

Bijgewerkt op vrijdag 27 oktober 2017