Wie is Alexander Warenberg?

Alexander Warenberg

cello

Alexander Warenberg speelt cello vanaf zijn vijfde jaar; van zijn achtste tot zijn achttiende was Monique Bartels zijn docent, aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds oktober 2016 studeert hij bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said-Akademie in Berlijn. Veel muzikale inspiratie ontleende hij ook aan zijn lessen aan de Verbier Festival Academy en de Kronberg Academy.

Start / pauzeer slideshow

Alexander Warenberg won in 2016 zowel de eerste prijs als de publieksprijs van het Nationaal Cello Concours in Amsterdam en was eersteprijswinnaar van het Prinses Christina Concours en het internationale celloconcours ‘Antonio Janigro’ in Kroatië. De cellist trad als solist op bij onder meer Sinfonia Rotterdam en speelde kamermuziek met de pianisten Menahem Pressler, Denis Kozhukhin, Paolo Giacometti en Lucas Jussen.

Hij was te gast tijdens evenementen als het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival, festival Wonderfeel, het Delft Chamber Music Festival en het Festival Bad Ragaz in Zwitserland. Alexander Warenberg bespeelt een instrument van Jean-Baptiste Vuillaume, bouwjaar 1845.

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2019