Wie is Nino Gvetadze?

Nino Gvetadze

piano

Nino Gvetadze begon haar studie in haar geboorteplaats Tbilisi (Georgië) en had vervolgens in Nederland les van Paul Komen en Jan Wijn. De pianiste won in 2008 zowel de tweede prijs, de persprijs als de publieksprijs van de International Franz Liszt Piano Competition in Utrecht. Twee jaar later nam ze een Borletti-Buitoni Trust Award in ontvangst.

Nino Gvetadze soleerde bij onder meer de Kammerakademie Potsdam, het Seoul Filharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met het Mahler Chamber Orchestra maakte ze een uitgebreide tournee. Tijdens het Prinsengrachtconcert van dit jaar speelde ze met het Brodsky Kwartet.

Start / pauzeer slideshow

Recitals gaf Nino Gvetadze in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, maar ook in bijvoorbeeld Hannover, Luzern, Spoleto, Bayreuth en Tokio. De pianiste zet ook graag hedendaagse muziek op de lessenaar. Op cd is Nino Gvetadze te beluisteren met composities van onder anderen Rachmaninoff, Debussy en Liszt.

Haar vorige optreden in Het Concertgebouw was tijdens de Robeco SummerNights 2017, toen ze Beethovens Derde pianoconcert speelde met het JeugdOrkest Nederland.

Bijgewerkt op dinsdag 26 september 2017