Wie is Dejan Laziç?

Dejan Lazić

piano

Dejan Lazić werd gebo­­­ren in Kroatië maar groeide op in Salzburg, waar hij zijn opleiding genoot aan het Mozarteum. De pianist bouwde een succesvolle carrière op en werkt regelmatig met bekende dirigenten als Andris Nelsons, John Storgårds en Iván Fischer.

Onder leiding van laatstgenoemde soleerde hij bij het Boedapest Festival Orkest. Ook werd hij uitgenodigd door bijvoorbeeld het City of Birmingham Symphony Orchestra, het Chicago Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In Azië trad hij op met onder andere het Hong Kong Philharmonic Orchestra en het Seoul Filharmonisch Orkest.

Start / pauzeer slideshow

Voor recitals was hij te gast in concertzalen als Wigmore Hall in Londen en het Teatro Colón in Buenos Aires; in 2007 trad hij solo op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Behalve uitvoerend musicus is Dejan Lazić ook componist. In april ging zijn eerste orkestwerk, het symfonisch gedicht Mozart and Salieri, in première bij het Indianapolis Symphony Orchestra.

Al sinds 2007 is Dejan Lazić geregeld te gast bij het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest; al eerder, in september 2011, speelden ze samen een pianoversie van een vioolconcert, namelijk Lazićs eigen bewerking van het Vioolconcert van Brahms.

Bijgewerkt op maandag 25 september 2017