Wie is Pekka Kuusisto?

Pekka Kuusisto

viool

Pekka Kuusisto wordt geroemd om zijn frisse aanpak van het (standaard)repertoire. Daarnaast is de Finse violist een enthousiast pleitbezorger van hedendaagse muziek.

Zo werkte hij samen met componisten als Nico Muhly, Daníel Bjarnason en Thomas Adès, en bracht hij Sebastian Fagerlunds vioolconcert Darkness in Light in 2012 in première.

Start / pauzeer slideshow

Pekka Kuusisto treedt geregeld op met musici als Anne Sofie von Otter, Nicolas Altstaedt en Olli Mustonen, maar ook met bijvoorbeeld jazztrompettist Arve Henriksen en de Nederlandse neuroloog Erik Scherder. Ook maakte hij veel indruk als dirigerend concertmeester, zoals bij het Australische ACO Collective en The Saint Paul Chamber Orchestra uit Minnesota.

Pekka Kuusisto is artistiek leider van het Our Festival, een vernieuwend kamermuziekfestival dat jaarlijks ten noorden van Helsinki plaatsvindt. De violist was eerder in Het Concertgebouw te beluisteren, maar maakt zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij bespeelt een Stradivarius, ter beschikking gesteld door de Beare’s International Violin Society.

Bijgewerkt op maandag 18 september 2017