Wie is Judith van Wanroy?

Judith van Wanroij

sopraan

De Nederlandse sopraan Judith van Wanroij kreeg haar opleiding van Margreet Honig aan het Conservatorium van Amsterdam en aan De Nederlandse Opera Academie.

Ze won de eerste prijs bij de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie 2003 en nam in 2015 deel aan de Jardin des Voix 2005, de academie van Les Arts Florissants. In 2010 kreeg ze de Grachtenfestivalprijs. De sopraan maakte haar operadebuut met de titelrol in Offenbachs La Périchole.

Start / pauzeer slideshow

Inmiddels vermeldt haar repertoire ook rollen in bijvoorbeeld L’incoronazione di Poppea van Monteverdi, Mozarts Così fan tutte, Richard Strauss’ Ariadne auf Naxos en Dido and Aeneas van Purcell. Judith van Wanroij was herhaaldelijk te gast bij De Nationale Opera en het Festival van Aix-en-Provence en was verder te beluisteren bij de Opéra de Lyon, de Opéra ­National de Lorraine en in het Teatro Real in Madrid.

De zangeres musiceerde met dirigenten als William Christie, Jaap van Zweden en Christophe Rousset. In december vorig jaar zong ze in de uitvoeringen van Bachs Weihnachts­oratorium door het Concertgebouworkest onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Bijgewerkt op dinsdag 4 juli 2017