Nederlands Kamerkoor

koor

Het Nederlands Kamerkoor wordt door critici in binnen- en buitenland geroemd om zijn homogene klank en de solistische kwaliteit van de individuele zangers.

Het koor richt zich in de eerste plaats op het repertoire voor koor a cappella van de vroege Middeleeuwen tot heden. Opdrachten werden verstrekt aan componisten als Mauricio Kagel, James MacMillan en John Tavener.

Oprichter Felix de Nobel was chef-dirigent van 1937 tot 1972. Later volgden onder anderen Uwe Gronostay, Tõnu Kaljuste en Risto Joost. Chef-dirigent sinds augustus 2015 is Peter Dijkstra, die daarvoor al tien jaar fungeerde als vaste gastdirigent.

Start / pauzeer slideshow

Vooraanstaande dirigenten als Eric Ericson, Nikolaus Harnoncourt en Ton Koopman waren meer dan eens te gast bij het Nederlands Kamerkoor; Paul Van Nevel is eregastdirigent.

De samenwerking met het Concertgebouworkest gaat terug tot 1946. De laatste keer was in januari 2019, toen de dames van het koor te horen waren in George Benjamins Dream of the Song onder leiding van de componist.

Bijgewerkt op maandag 25 maart 2019