Wie is André Morsch?

André Morsch

bariton

De Duitse bariton André Morsch studeerde in Oostenrijk voordat hij in Nederland deel uitmaakte van de Dutch National Opera Academy en aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde bij Margreet Honig. Een belangrijk moment in zijn vroege carrière was in 2007 het winnen van de Internationale Wettbewerb für Liedkunst Stuttgart, samen met pianist Eildert Beeftink. Sinds 2011 is André Morsch vast lid van het zangersensemble van de Staatsoper Stuttgart.

Start / pauzeer slideshow

De zanger werd eveneens geëngageerd door de operatheaters van bijvoorbeeld Zürich, Genève, Leipzig, Lyon, Nancy en Parijs. Bij De Nationale Opera zong hij in onder meer Billy Budd van Benjamin Britten, Puccini’s La fanciulla del west en Schrekers Die Gezeichneten.

Als concertzanger musiceerde André Morsch met onder meer het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Les Arts Florissants, Les Talens Lyriques, Le Poème Harmonique, het Gewandhausorchester Leipzig en de Bochumer Symphoniker. In de Kleine Zaal gaf hij verschillende keren een recital, en zijn vorige Concertgebouwoptreden was in mei van dit jaar in de Grote Zaal in Brahms’ Ein deutsches Requiem met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam.

Bijgewerkt op dinsdag 25 september 2018