Wie is Carolyn Sampson?

Carolyn Sampson

sopraan

Tijdens haar opleiding aan de University of Birmingham ontving de Britse sopraan Carolyn Sampson de Arnold Goldsborough Prize, voor de uitzonderlijke uitvoering van muziek van voor 1750. Ook was ze de eerste die een opname maakte van Bachs aria Alles mit Gott und nichts ohn’ ihn, BWV 1127, die in 2005 werd ontdekt.

Intussen heeft Carolyn Sampson haar repertoire aanzienlijk uitgebreid. Haar operadebuut maakte de sopraan bij English National Opera en sindsdien wordt ze geëngageerd door bekende operahuizen maar ook door bijvoorbeeld het Glyndebourne Opera Festival, het Mostly Mozart Festival in New York en het Boston Early Music Festival.

Start / pauzeer slideshow

Carolyn Sampson gaf concerten met gezelschappen als het Freiburger Barockorchester, het Gewandhausorchester Leipzig, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum­orchester Salzburg, het Bach Collegium Japan, verschillende Britse orkesten en de orkesten van San Francisco, Boston en Detroit.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest zong ze onder meer in Bachs Matthäus-Passion in maart 2016. Diezelfde maand was ze ook in de Grote Zaal te horen in Händels opera Orlando door The English Concert. In april 2017 zong ze in Bachs Johannes-Passion door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam.

In de Kleine Zaal was ze voor het laatst te gast in februari 2018 met A Soprano’s Schubertiade, met pianist Joseph Middleton. Het liedduo kreeg recentelijk een Edison voor zijn tweede album, A Verlaine Songbook.

Bijgewerkt op dinsdag 24 april 2018