Wie is Hugo Ticciati?

Hugo Ticciati

viool

Hugo Ticciati begon zijn muzikale opleiding in Londen en vervolgde deze in Toronto. In Zweden had hij les van de Russische violisten Nina en Oleg Balabina. Inmiddels is Hugo Ticciati Zweeds staatsburger.

Hij geeft graag recitals en kamermuziekoptredens, samenwerkend met collega’s als Anne Sofie von Otter, Steven Isserlis, Angela Hewitt en Torleif Thedéen. Hij ­programmeerde concertseries voor de Londense Wigmore Hall en Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Start / pauzeer slideshow

Als solist in concertant repertoire voerde Hugo Ticciati recentelijk werk uit van onder ­anderen Bach, Mozart, Prokofjev en Schnittke. Ook bracht hij nieuwe concerten in première van Tobias Broström, Albert Schnelzer en Sergey Yevtushenko.

Hugo Ticciati geeft graag les; hij verzorgt masterclasses en seminars en is sinds 2007 Fellow van de Royal Schools of Music in Groot-Brittannië. De musicus bespeelt een instrument van Giovanni Battista Guadagnini, bouwjaar 1751. Als dirigent geeft Hugo Ticciati leiding aan het O/MOD!RNT kamerorkest in Stockholm.

Bijgewerkt op vrijdag 10 maart 2017