Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Asko|Schönberg

Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, speelt werken uit de twintigste en eenentwintigste eeuw, van solostukken tot grootbezet repertoire in zowel concertvorm als in interdisciplinaire voorstellingen.

Deze muziek is niet alleen van de generatie van gerenommeerde twintigste-eeuwse muziekvernieuwers als Andriessen, Goebaidoelina, Boulez, Kurtág en Ligeti, maar ook van jongere componisten – bijvoorbeeld van Michel van der Aa, ­Calliope Tsoupaki, Joey Roukens en Huang Ruo.

Het ensemble biedt kansen aan jong talent door compositieopdrachten te verlenen, en geregeld brengt het onbekend en gloednieuw werk van hoge kwaliteit in première. Speciale aandacht is er voor samenwerkingen met grote, betekenisvolle componisten en met aanstormende jonge makers; dankzij de intensieve samenwerking met componisten zijn de ensembleleden gespecialiseerd in het uitvoeren van nieuwe muziek.

Asko|Schönberg

Foto: Gerrit Schreurs

Asko|Schönberg is ensemble in residence bij het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarnaast is het geregeld te gast bij het Holland Festival, November Music, de Gaudeamus Muziekweek en De Nationale Opera en verzorgt het co-producties met Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel.

Het ensemble bespeelt ook de internationale podia, van de RuhrTriennale tot zalen in Parijs, Londen, Jakarta, Los Angeles en New York. Asko|Schönberg wordt meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.

Bij het vorige optreden van het ensemble in de Kleine Zaal, in mei van dit jaar, klonken werken van Louis Andriessen, Pete ­Harden en de toenmalige composer in residence van Het Concertgebouw, Tansy Davies.

Bijgewerkt op dinsdag 10 september 2019