Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Apollon Musagète Kwartet

Het Apollon Musagète Kwartet werd in 2006 opgericht in Wenen. Twee jaar later brak het internationaal door met het winnen van meerdere prijzen tijdens het ARD Concours in München. 

Het ensemble maakte in seizoen 2010/11 deel uit van de Rising Stars-serie en debuteerde in dat kader ook in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Een jaar later werd het kwartet bestempeld tot BBC New Generation Artist en in 2014 kreeg het de Borletti-Buitoni Trust Award.

Apollon Musagète Kwartet

foto: Marco Borggreve


Tal van grote concertzalen engageren het Apollon Musagète Kwartet, waaronder podia in Wenen, Berlijn, Parijs, Londen, Keulen en New York. Verschillende componisten droegen nieuw werk aan het viertal op, waarbij hun spirituele mentor, de god Apollo, een terugkerend thema is.

Het Apollon Musagète Kwartet maakte een aantal cd’s. Heel succesvol was een schijf met Martinů's Concert voor strijkkwartet, opgenomen met het BBC Symphony Orchestra. Voor opnames met ­singer-songwriter Tori Amos voor haar album Night of Hunters kreeg het Apollon Musagète Kwartet in 2012 een ECHO Klassik Preis. Het vorige optreden van het ensemble in Het Concertgebouw was een programma met de klarinetkwintetten van Mozart en Brahms met Martin Fröst in maart 2015.

 

Bijgewerkt op vrijdag 24 maart 2017