Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Antoine Tamestit?

Antoine Tamestit

altviool

Antoine Tamestit studeerde bij Jesse Levine en Tabea Zimmermann en won onder meer de eerste prijzen van het ARD Concours en de William Primrose Competition. Hij bespeelt een Stradivarius uit 1672. Onder anderen Bruno Mantovani, Olga Neuwirth en Jörg Widmann schreven nieuwe altvioolconcerten voor hem.

De afgelopen jaren soleerde Antoine Tamestit bij onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Gewandhausorchester Leipzig, het Orchestre de Paris en de Wiener Philharmoniker. Met het London Symphony Orchestra vertolkte hij onder leiding van Valery Gergiev Harold en Italie van Berlioz, tevens verschenen op cd.

In het huidige seizoen is hij artist in residence bij het hr-Sinfonieorchester Frankfurt, het Stavanger Symfonieorkest, het Wiener Konzerthaus en het Konzerthaus Dortmund en maakt hij een tournee door Australië en Nieuw-Zeeland.

 

Antoine Tamestit

foto: A.T. Birkenholz

Kamermuziek speelt de altviolist met collega’s als Martin Fröst, Emmanuel Pahud, het Belcea Kwartet en Cédric Tiberghien en hij vormt een vast trio met violist Frank Peter Zimmermann en cellist Christian Poltéra.

Het debuut van Antoine Tamestit in de Kleine Zaal was onderdeel van de Rising Stars-serie in seizoen 2005/06.

Bijgewerkt op donderdag 21 april 2016