Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Amsterdam Sinfonietta

strijkorkest

Amsterdam Sinfonietta maakte de afgelopen jaren tournees door Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika. Het orkest heeft een vaste kern van tweeëntwintig strijkers en speelt een uitgebreid repertoire – van Barok tot hedendaags – onder leiding van concertmeester en artistiek leider Candida Thompson.

Naast het gevestigde strijkersrepertoire brengt Amsterdam Sinfonietta originele combinaties van muziekwerken, gaat het onverwachte samenwerkingen aan en voert het grensverleggende concepten uit met andere disciplines zoals videokunst, dans of theater.

Amsterdam Sinfonietta

o.l.v. Candida Thompson, foto: Simon van Boxtel

Het orkest werkte samen met uiteenlopende musici als Michel van der Aa, Vilde Frang, Martin Fröst, Sol Gabetta, Thomas Hampson, Barbara Hannigan, Janine Jansen, Arthur en Lucas Jussen, Simone Lamsma, Bobby McFerrin, Alexander Melnikov, Rufus Wainwright, Wende en Typhoon en maakte begin dit jaar een tournee met Blaudzun.

In Het Concertgebouw is Amsterdam Sinfonietta geregeld te beluisteren, de afgelopen maanden bijvoorbeeld met de KleuterSinfoniettavoorstellingen Kom, we gaan spelen! en Haren en snaren en op 6 april jongstleden met pianiste Beatrice Rana in de serie Klassieke Meesterwerken. Met Eva-Maria Westbroek werkte het orkest eerder tijdens het Holland Festival van 2015.

Bijgewerkt op woensdag 22 mei 2019