Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Alexander Tharaud?

Alexandre Tharaud

piano

Alexandre Tharaud groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf veertienjarige leeftijd lessen aan het conservatorium in zijn geboortestad Parijs. In de jaren 1980 won hij een aantal belangrijke prijzen en inmiddels bouwde hij een grote carrière op. De pianist gaf recitals in de concertzalen van steden als Londen, Wenen, Tokio, Seoul, Washington en Buenos Aires.

Als solist was hij te gast bij alle grote Franse orkesten en maakte hij tevens zijn opwachting bij bijvoorbeeld het London Philharmonic Orchestra, de New Japan Philharmonic, het Orkest van het Bolshoi Theater in Moskou, het Tonhalle-Orchester Zürich, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Alexandre Tharaud

foto: Marco Borggreve

In augustus 2015 was de pianist de hoofdgast van het Prinsengrachtconcert. Hij bouwt aan een eclectische discografie, bekroond met prijzen als de Diapason d’Or en de Choc du Monde de la Musique. Naast werk uit het verleden speelt Alexandre Tharaud graag hedendaagse composities; zo bracht hij onlangs in Keulen een nieuwe pianoconcert van Hans Abrahamsen in première.

In 2013 verscheen een boek van Alexandre Tharaud over zijn leven als musicus, getiteld Piano intime, en in 2012 speelde hij naast Isabelle Huppert in de film Amour van Michael Haneke. In Het Concertgebouw debuteerde Alexandre Tharaud in 2006 in de Kleine Zaal.

Bijgewerkt op donderdag 26 oktober 2017