Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Akademie für Alte Musik Berlin

kamerorkest

De Akademie für Alte Musik Berlin, opgericht in Oost-Berlijn in 1982, heeft een kern van dertig musici. Het gezelschap verzorgt zo’n honderd concerten per seizoen en staat onder leiding van vier concertmeesters: Midori Seiler, Stephan Mai, Bernhard Forck en Georg Kallweit. Onder de gastdirigenten treffen we musici als René Jacobs, Marcus Creed en Peter Dijkstra.

Sinds 1984 heeft de Akademie für Alte Musik Berlin een eigen concertserie in het Berlijnse Konzerthaus. Daarnaast is het kamerorkest veelvuldig te gast op grote podia in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Onder meer tijdens een productie van Pascal Dusapins opera Medea werkte het ensemble samen met dansgroep Sascha Waltz & Guests. De Akademie für Alte Musik Berlin deelt het podium ook regelmatig met het RIAS Kammerchor.

 

Akademie für Alte Musik

foto: Kristof Fischer

Solisten als Andreas Scholl, Sandrine Piau en Bejun Mehta sloten zich bij de ‘AKAMUS’ aan. De uitgebreide discografie van het orkest werd bekroond met vele prijzen, waaronder een Grammy Award voor een Gluck-album met Cecilia Bartoli.

In Het Concertgebouw is de Akademie für Alte Musik Berlin al vele jaren een geregeld terug­kerende gast.

Bijgewerkt op maandag 11 november 2019