Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Academy of St Martin in the Fields

De Academy of St Martin in the Fields viert in het huidige seizoen zijn zestigste verjaardag. In de Londense kerk waaraan het gezelschap zijn naam ontleent, werd in 1959 het eerste concert gegeven. Oprichter Sir Neville Marriner was tot 2011 chef-dirigent en artistiek leider van het ensemble, waarna violist Joshua Bell deze positie van hem overnam.

Nauw verbonden aan de formatie zijn tevens concertmeester Tomo Keller en eerste gastdirigent Murray Perahia. De Academy of St Martin in the Fields voert wereldwijd zowel symfonisch repertoire als grootschalige kamermuziek uit. Bekende hoogtepunten in de ruim vijfhonderd werken tellende discografie zijn bijvoorbeeld een vertolking van Vivaldi’s Vier jaargetijden uit 1969 en de soundtrack van de Oscar-winnende blockbuster Amadeus uit 1984.

Academy of St Martin in the Fields

Foto: Bill Page

De Academy of St Martin in the Fields heeft veel aandacht voor educatieve projecten: de musici verzorgen regelmatig masterclasses en er zijn allianties met de Londense Guildhall School of Music and Drama en het Royal Northern College of Music in Manchester.

Het vorige optreden van de Academy of St. Martin in the Fields in Het Concertgebouw was een Beethoven-programma op 28 november jongstleden met pianist Nelson Freire.

Bijgewerkt op dinsdag 18 december 2018