Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Vacature: contentmanager

deze vacature is inmiddels gesloten

Preludium, het muziekmagazine van Het Concert­gebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, is op zoek naar een:

Contentmanager (0,6 FTE)

met ervaring in online marketing

Jij
Jij hebt een passie voor online en bent ondernemend en proactief. Je weet wat voor verschillende online kanalen geschikte content is en met welke content je doelgroepen kunt bereiken. Je hebt affiniteit met het analyseren van data en statistieken om zo bereik en conversie te optimaliseren. Je beheerst het Nederlands tot in de puntjes, je bent georganiseerd en kunt goed met deadlines werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, bent initiatiefrijk en zorgvuldig, stressbestendig en een teamspeler.

Jouw uitdaging
Als contentmanager bij Preludium heb je de volgende taken:

 • Je bent eindverantwoordelijk voor het beheer van preludium.nl en voor de verschillende online kanalen (socials, nieuwsbrieven, podcasts) die Preludium gebruikt.
 • Je zorgt dat geschreven content uit het magazine in de juiste vorm op de juiste plekken terecht komt en produceert extra content waar dat nodig is. Je werkt hierin samen met een collega uit het redactieteam.
 • Je neemt initiatieven voor het opzetten van met name online-wervingsacties om nieuwe lezers en abonnees aan Preludium te binden.
 • Je analyseert de online prestaties en optimaliseert content op basis van je bevindingen.
 • Je betrekt de redactie van Preludium in je missie om voor alle kanalen over geschikte content te beschikken.

Jouw profiel

Jij beschikt over het volgende:

 • Een HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol
 • Ervaring met social-mediatools, e-mailplatforms en cms-systemen
 • Ervaring met online marketing en gebruik van Google Analytics
 • Kennis van Photoshop is een pré
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Affiniteit met klassieke muziek 

De organisatie
Preludium is al bijna 80 jaar het muziekmagazine van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest en heeft een oplage van 9.000, waaronder 7.000 abonnees in binnen- en buitenland. Preludium publiceert interviews, achtergrondartikelen, columns, kijkjes achter de schermen en nieuws rondom Gebouw en Orkest. Als papieren maandblad verschijnt Preludium tien keer per jaar. De concertprogramma's uit Preludium worden daarnaast als losse boekjes uitgegeven én zijn digitaal te lezen op www.preludium.nl. Preludium wordt uitgegeven door Concertvrienden.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel? En wil je binnen een creatieve en muzikale organisatie samen met een enthousiast team aan de slag om bij te dragen aan muziekbeleving op het hoogste niveau? Mail dan je sollicitatie (brief en cv) vóór 28 september naar marlou.van.rijn@concertvrienden.nl, ter attentie van Rutger Brouwer, manager Concertvrienden.

De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 7 oktober, de tweede op dinsdag 13 oktober. Een opdracht maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Salarisindicatie: € 2638 – € 3632 per maand op basis van fulltime.