Concertprogramma

Mark Padmore en Kristian Bezuidenhout: Winterreise

Kleine Zaal, 29 januari 2018

Dit is een voorlopig concertprogramma. Minimaal een week voor aanvang van het concert wordt dit programma aangevuld met toelichtingen op de muziek en biografieën van musici. U kunt dit uitgebreide concertprogramma alleen openen als u het gekocht heeft.

Mark Padmore tenor
Kristian Bezuidenhout fortepiano

Aanvang van het concert: 20:15
Einde van het concert ca.: 21:30

Schubert

Winterreise, D 911

Mark Padmore
In drie seizoenen zingt tenor Mark Padmore de drie grote liederencycli van Schubert. Na bejubelde vertolkingen van Die schöne Müllerin en Schwanengesang richt hij zich nu op Winterreise. Vierentwintig liederen die je het best als geheel hoort, aldus Padmore. Dan is de impact maximaal. Schubert bekijkt de wereld zoals hij écht is, zei Padmore in Opus Klassiek. Niet alleen mooi, maar ook wreed, en eenzaam. Winterreise als monumentale afsluiting van Padmores Schubert-pelgrimage.

Winterreise
Schubert baseerde zijn Winterreise op gedichten van Müller. Een man, in de steek gelaten door zijn geliefde, gaat op reis. Een barre winterse tocht leert hem zichzelf en de wereld kennen. Padmore voert deze mijlpaal uit het liedrepertoire uit samen met Kristian Bezuidenhout op fortepiano.

Verder lezen?

Koop dit concertprogramma voor €1.50

concertprogramma kopen

Word abonnee

Nu voordelig toegang tot alle artikelen en concertprogramma’s op Preludium.nl

Abonnement vanaf €10

Bent u al abonnee?