Wie is Edgar Moreau?

Edgar Moreau

cello

Cellist Edgar Moreau viel in 2009 in de prijzen tijdens het Rostropovich Concours in Parijs en in 2011 tijdens het Russische Tsjaikovski Concours; hij was toen zeventien jaar oud. In 2014 won hij de New Yorkse Young Concert Artists International Auditions. Twee jaar later nam de Fransman een Echo Klassik Preis in ontvangst voor zijn album Giovincello met muziek van onder anderen Haydn, Vivaldi en Boccherini opgenomen met Il Pomo d’Oro.

Edgar Moreau werd al snel een graag geziene gast van bekende orkesten: hij debuteerde onlangs bij het Los Angeles Philharmonic Orchestra en werd ook geëngageerd door onder meer het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg, het Simón Bolívar Symphony Orchestra of Venezuela en Hong Kong Sinfonietta.

Start / pauzeer slideshow

Als kamermusicus deelt Edgar Moreau het podium met pianisten als Nicholas Angelich, Pierre-Yves Hodique en Jean-Frédéric Neuburger, maar ook met bijvoorbeeld het Pra┼żák Kwartet en het Modigliani Kwartet. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was de cellist eerder te beluisteren in seizoen 2015/16, in drie verschillende programma’s rondom violist Renaud Capuçon.

Edgar Moreau werd geboren in Parijs en studeerde daar vanaf zijn dertiende aan het Conservatoire National Supérieur de Musique bij Philippe Muller. Momenteel is Frans Helmerson zijn mentor, aan de Duitse Kronberg Academy. Masterclasses volgde Edgar Moreau bij onder anderen Lynn Harrell, Anner Bylsma, Miklós Perényi, Gary Hoffman en David Geringas.

Bijgewerkt op maandag 27 februari 2017