Wie is Noa Wildschut?

Noa Wildschut

viool

Noa Wildschut was op haar zesde soliste tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2007. Een jaar later debuteerde ze in de Grote Zaal van Het Concertgebouw, tijdens ‘The Night of the Promising’. Ze won het Internationale Louis Spohr Vioolconcours in Weimar (2010) en Het Nederlands Vioolconcours (categorie Iordens, 2012).

Ze kreeg in 2013 de Concertgebouw Young Talent Award en sleepte op het Festival van Mecklenburg-Vorpommern de WEMAG-Solistenprijs 2018 in de wacht. Komend seizoen gaat Noa Wildschut in het kader van het Rising Stars-programma op tournee langs de podia van de ECHO (European Concert Hall Organisation).

Start / pauzeer slideshow

Als soliste werd ze inmiddels uitgenodigd door het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Ook werkte ze met bijvoorbeeld het Konzerthausorchester Berlin, de Kremerata Baltica en het Pittsburgh Symphony Orchestra.

In kamermuziek deelde ze het podium met Janine Jansen, Liza Ferschtman, Enrico Pace, Quirine Viersen, Arthur en Lucas Jussen en Yoram Ish-Hurwitz. Sinds 2014 maakt ze bovendien deel uit van het strijkorkest Mutter Virtuosi en sinds mei 2015 wordt ze in haar ontwikkeling ondersteund door de Anne-Sophie Mutter Stiftung. Na lessen van onder anderen Coosje Wijzenbeek en Vera Beths is Noa Wildschut momenteel leerling van Antje Weithaas.

Bijgewerkt op woensdag 20 februari 2019