Wie is Dominic Seldis?

Dominic Seldis

contrabas

De Britse contrabassist Dominic Seldis studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen bij Robin McGee en het Mozarteum in Salzburg bij Klaus Stoll. Voordat hij in 2008 als solocontrabassist tot het Koninklijk Concertgebouworkest toetrad, speelde hij als eerste contrabassist in het BBC National Orchestra of Wales. Als solist trad hij op met onder meer het London Symphony Orchestra, The Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest.

Start / pauzeer slideshow

Naast zijn werk voor het Concertgebouworkest speelt Dominic Seldis in het John Wilson Orchestra. Tevens geeft hij soloconcerten en maakt hij kamermuziek, onder anderen met zijn vaste muzikale partner, pianist James Pearson en met het Concertgebouw Kamerorkest. Hij verschijnt regelmatig in muziekprogramma's op zowel de Nederlandse als de Engelse tv. Dominic Seldis doceert aan de Royal Academy of Music in Londen en geeft wereldwijd masterclasses.

Hij heeft een grote passie voor pomuziek en jazz en nam muziek op met onder anderen Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel en Giovanca en werkt in toenemende mate als arrangeur en muzikaal leider. Zijn pop-orkest The Love Philharmonic bestaat grotendeels uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Mede dankzij de Zwitserse Vrienden van het orkest en de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest kon Dominic Seldis eind 2015 een oude Italiaanse contrabas gebouwd door Vincenzo Panormo (ca. 1810) in bruikleen nemen.

Bijgewerkt op dinsdag 13 februari 2018