Wie is Sarah Connolly?

Sarah Connolly

mezzosopraan

Sarah Connolly studeerde piano en zang aan het Royal College of Music in Londen, aan welk instituut ze tegenwoordig als ‘fellow’ verbonden is. De mezzosopraan ontving diverse prijzen, waaronder in 2012 de Singer Award van de Royal Philharmonic Society.

In haar drukke agenda staan talloze recitals, solistische optredens met orkest en producties van bekende opera­gezelschappen. Ze is vaste gast van de English National Opera, waar ze titelrollen vertolkte in werken van onder anderen Händel, Charpentier en Britten. In het huidige seizoen 2016/17 vertolkt ze bij dat gezelschap Gravin Geschwitz in Lulu van Alban Berg.

Start / pauzeer slideshow

Sarah Connolly werd ook geëngageerd door bijvoorbeeld het Royal Opera House Covent Garden in Londen, het Glyndebourne Festival, de Metropolitan Opera in New York en de Bayreuther Festspiele. Op het concertpodium stond ze met bijvoorbeeld het Boston Symphony Orchestra, The Philadelphia Orchestra, het Gewandhausorchester Leipzig, het City of Birmingham Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest zong ze de afgelopen jaren in Bachs Johannes- en Matthäus-Passion en in Mahlers Das Lied von der Erde. In de Kleine Zaal was Sarah Connolly één keer eerder te beluisteren, op 17 februari 2015, ook toen samen met pianist Julius Drake.

Bijgewerkt op vrijdag 27 januari 2017