Wie is Gerard Bouwhuis?

Gerard Bouwhuis

piano

Gerard Bouwhuis profileerde zich na zijn conservatoriumopleiding in Den Haag vooral als vertolker van nieuwe muziek.

Hij geeft veelvuldig recitals, is een veelgevraagde gast van toonaangevende Nederlandse muziekgezelschappen als Asko|Schönberg, het Nederlands Blazers Ensemble en de Ebony Band en werkte mee aan producties van onder andere het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater en Dansgroep Krisztina de Châtel.

Start / pauzeer slideshow

De pianist maakte deel uit van Hoketus, het Xenakis Ensemble en de groep LOOS. Met Cees van Zeeland vormde hij in 1978 Het Pianoduo, dat internationale tournees maakte naar Groot-Brittannië, Canada, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Met violiste Heleen Hulst richtte Gerard Bouwhuis in 2005 het ensemble Nieuw Amsterdams Peil op.

Een groot aantal componisten schreef nieuw werk voor hem, onder wie Louis Andriessen, Guus Janssen, Rob Zuidam, Martijn Padding en Cornelis de Bondt. Ook op 25 februari 2015 speelde Gerard Bouwhuis Canto ostinato in de Grote Zaal van Het Concertgebouw, toen samen met Polo de Haas, Kees Wieringa, Arielle Vernède, het Mondriaan Kwartet en mezzosopraan Lotte Bovi.

Bijgewerkt op dinsdag 24 januari 2017