Wie is Augustin Hadelich?

Augustin Hadelich

viool

Augustin Hadelich heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de grote violisten van zijn generatie. Hadelich, geboren in Italië uit Duitse ouders, is tegenwoordig Amerikaans staatsburger. Hij studeerde aan The Juilliard School in New York bij Joel Smirnoff en won vele prijzen, waaronder de International Violin Competition in Indianapolis (in 2006) en de allereerste Warner Music Prize in 2015. In 2009 werd hem een Avery Fisher Career Grant toegekend, twee jaar later een Borletti-Buitoni Trust Fellowship.

Augustin Hadelich soleerde bij alle grote Amerikaanse orkesten en is steeds meer in trek bij orkesten in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Oost-Azië. In het huidige seizoen trad hij bijvoorbeeld voor de derde maal op met de Los Angeles Philharmonic en debuteerde hij bij het Philharmonischen Staatsorchester Hamburg (met het Vioolconcert van Mendelssohn) onder Gustavo Gimeno.

Start / pauzeer slideshow

Ook debuteerde hij recent bij het hr-Sinfonieorchester Frankfurt, de Münchner Philharmoniker en het WDR Sinfonieorchester in Keulen. Afgelopen zomer maakte Hadelich zijn debuut bij de BBC Proms en trad hij onder meer op tijdens de festivals in Aspen en Tanglewood.

Door in te vallen voor concertmeester Liviu Prunaru maakt hij zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Augustin Hadelich bespeelt de 1723 ‘Ex-Kiesewetter’ Stradivarius die hij in bruikleen heeft van Clement en Karen Arrison dankzij de Stradivari Society of Chicago.

Bijgewerkt op maandag 23 januari 2017