Wie is Joseph Middleton?

Joseph Middleton

piano

Joseph Middleton studeerde filosofie aan de University of Birmingham en bekwaamde zich als pianist aan de Royal Academy of Music of Music in Londen. Hier specialiseerde hij zich in kamermuziek en de kunst van het liedbegeleiden, en inmiddels is hij zelf docent aan zijn alma mater.

Hij won prijzen tijdens onder meer de Wigmore Hall/Kohn Foundation International Song Competition en de Royal Over-Seas League Competition. Ook maakte hij deel uit van het BBC New Generation Artists Scheme en kreeg hij een Kathleen Ferrier Award en, in 2016, de Young Artists Award van de Royal Philharmonic Society, als eerste pianobegeleider ooit.

Start / pauzeer slideshow

Joseph Middleton trad op in de bekende concertzalen van steden als Londen, Wenen, Keulen, Zürich en New York, tijdens de BBC Proms en op de festivals van Edinburgh, Aldeburgh en Aix-en-Provence. Daarbij had hij vaak bekende zangers aan zijn zijde, onder wie Ian Bostridge, Sarah Connolly, Angelika Kirchschlager, Ann Murray, Mark Padmore en Roderick Williams.

In 2012 formeerde de pianist samen met vier vocalisten het Myrthen Ensemble, dat zich richt op kwalitatief hoogwaardig maar minder bekend repertoire en dat in januari 2017 voor het eerst te gast was in de Kleine Zaal. Joseph Middleton maakte een aantal goed ontvangen cd’s; voor A Verlaine Songbook, het tweede album dat hij opnam met sopraan Carolyn -Sampson, ontving de pianist in november 2017 een Edison.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018