Wie is Marc Desmons?

Marc Desmons

altviool

Marc Desmons studeerde aan de conservatoria in Marseille en Parijs en volgde lessen bij onder anderen Walter Levin en Hatto Beyerle. Hij specialiseerde zich in kamermuziek en was in 1995 onder de laureaten van het Internationaal Yuri Bashmet Concours in Moskou.

De altviolist musiceert graag met collega’s als pianist Frank Braley, cellist Jean-Guihen Queyras en violiste Hilary Hahn. Ook werkte hij met bijvoorbeeld het Galitzine Kwartet, het Ensemble Métamorphosis, het Ensemble intercontemporain en het Ensemble ZIK, en maakt hij deel uit van de vooruitstrevende kamermuziekformatie TM+.

Start / pauzeer slideshow

Marc Desmons speelde lange tijd in het Orchestre de l’Opéra National de Paris. Sinds 2010 is hij eerste alt­violist van het Orchestre Philharmonique de Radio France. Een hoogtepunt in de discografie van Marc Desmons is een cd met vertolkingen van werk van Benjamin Britten en Othmar Schoeck, gemaakt met het Orchestre d’Auvergne onder leiding van Armin Jordan.

Marc Desmons geeft les aan het Conservatoire National Supérieure de Musique in Parijs. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw speelde hij in januari 2014 in een kamermuziekprogramma met onder anderen Liza Ferschtman en Jonathan Biss.

Bijgewerkt op vrijdag 23 december 2016