Wie is Hilary Summers?

Hilary Summers

alt

Hilary Summers studeerde aan onder meer de Londense Royal Academy of Music en de National Opera Studio. De Britse alt werkte met bijvoorbeeld Les Arts Florissants, de Early Opera Company en het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Het oeuvre van Händel heeft een centrale plek binnen haar repertoire; zo werkte ze alleen al mee aan meer dan honderd uitvoeringen van diens Messiah, onder andere ook in Het Concertgebouw met The King’s Consort & Choir in december 2007.

Start / pauzeer slideshow

Hilary Summers vertolkt ook graag hedendaagse composities, vaak speciaal voor haar geschreven. Zo gaf George Benjamin haar een rol in zijn kameropera Into the Little Hill. Ook was ze te horen in Elliott Carters What Next? aan de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn, in Peter Eötvös’ Le balcon tijdens het festival van Aix-en-Provence en in verschillende projecten en film­soundtracks met muziek van Michael Nyman.

Vanaf 2004 tot aan zijn dood in 2016 ­werkte Hilary Summers veel samen met Pierre ­Boulez; voor de opname van diens iconische werk Le marteau sans maître met het Ensemble intercontemporain werd de zangeres onderscheiden met een Grammy Award.

Bijgewerkt op vrijdag 23 december 2016