Wie is Narek Hakhnazaryan?

Narek Hakhnazaryan

cello

Narek Hakhnazaryan begon zijn muzikale opleiding in zijn geboorteplaats Yerevan in Armenië. Ook studeerde hij in Moskou en Boston. Onder zijn mentoren treffen we Lawrence Lesser en Mstislav Rostropovitch.

Narek Hakhnazaryan nam diverse prijzen in ontvangst en brak in 2011 internationaal door met het winnen van het Internationaal Tsjai­kovski Concours in Moskou. Hij maakte in 2014 deel uit van het prestigieuze BBC New Generation Artists Scheme en debuteerde in augustus 2016 tijdens de BBC Proms.

Start / pauzeer slideshow

Als solist werkte Narek Hakhnazaryan inmiddels met een reeks bekende orkesten, waaronder het London Sym­phony Orchestra, het Orchestre de Paris, het NHK Symfonieorkest in Tokio en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In 2015 debuteerde de cellist met veel succes bij het Los Angeles Philharmonic Orchestra in de Hollywood Bowl. Rond dezelfde tijd maakte hij een Spaanse tournee met het WDR Sinfonieorchester. Narek ­Hakhnazaryan speelde daarnaast kamermuziek in zalen als Wigmore Hall in Londen, het Berlijnse Konzerthaus en Carnegie Hall in New York.

In de Kleine Zaal was hij al te horen in 2013 en 2014, maar in de Grote Zaal maakt hij zijn debuut (januari 2017).

Bijgewerkt op donderdag 22 december 2016