Ruysdael Kwartet

kwartet

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen de vier musici nog studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de beginjaren volgden zij lessen bij leden van het Amadeus Kwartet, het Hagen Kwartet en het Quatuor Mosaïques. Aan de Musikhochschule in Keulen was het Ruysdael Kwartet in de leer bij het Alban Berg Kwartet.

Start / pauzeer slideshow

Het ensemble viel in de prijzen tijdens het Concours International de Quatuor à Cordes in Bordeaux (2001), won in 2002 de persprijs en de AVRO-prijs in de finale van het Vriendenkransconcours en kreeg in 2006 de Kersjesprijs. Het Ruysdael Kwartet is inmiddels een graag geziene gast van bekende concertzalen in Nederland en daarbuiten.

Het Ruysdael Kwartet speelt naast het klassieke strijkkwartetrepertoire regelmatig werk van hedendaagse componisten; onder anderen Eric Verbugt en Jacob ter Veldhuis componeerden speciaal voor het ensemble. In 2015 initieerde het Ruysdael Kwartet het Zoom! Kamermuziekfestival in Rheden, waarvan inmiddels twee succesvolle edities hebben plaatsgevonden.

Bijgewerkt op maandag 28 november 2016