Wie is Christine Goerke?

Christine Goerke

sopraan (Brünnhilde)

Christine Goerke studeerde zang in haar geboorteplaats New York, waar ze deel uitmaakte van het talentenprogramma van de Metropolitan Opera. In 1997 maakte ze haar debuut in deze zaal als Donna Elvira in Mozarts Don Giovanni en in 2001 ontving ze voor haar vliegende start als lyrische sopraan de prestigieuze Richard Tucker Award. Christine Goerke trad op in vooraanstaande operahuizen wereldwijd, waaronder de Metropolitan Opera in New York, het Royal Opera House Covent Garden in Londen en La Scala in Milaan.

Start / pauzeer slideshow

Naast lyrische sopraanrollen van Mozart en Händel staan onder meer de titelrollen van Richard Strauss’ Elektra en Ariadne auf Naxos, ­Puccini’s Turandot, Ellen Orford in Brittens Peter Grimes en Alice Ford in Verdi’s Falstaff op haar repertoire. In 2015 werd ze door Musical America uitgeroepen tot Vocalist of the Year en in 2017 werd ze geëerd met een Opera News Award.

Christine Goerke ­debuteerde in december 2016 bij het Koninklijk Concertgebouworkest als Brünnhilde in het derde bedrijf van Wagners Die Walküre onder leiding van Valery Gergiev.

Bijgewerkt op woensdag 18 juli 2018