RIAS Kammerchor

koor

Het Berlijnse RIAS Kammerchor werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht door een radiozender met de naam ‘Rundfunk im amerikanischen Sektor’. In de decennia daarop bouwde het gezelschap aan een grote internationale reputatie.

Het repertoire is breed en omvat naast werk uit het verleden ook hedendaagse muziek. De zangers verzorgden premières van nieuwe partituren van bijvoorbeeld Paul Hindemith, Ernst KÅ™enek, Pierre Boulez, Mauricio Kagel en Hans Werner Henze.

Onder de chef-dirigenten van het RIAS Kammerchor waren Uwe Gronostay (1972-86), Daniel Reuss (2003-06) en Hans-Christoph Rademann (2007-15). Met ingang van seizoen 2017/18 neemt Justin Doyle deze functie op zich.

Start / pauzeer slideshow

Het RIAS Kammerchor werkt nauw samen met de Akademie für Alte Musik, het Münchener Kammerorchester en het Freiburger Barockorchester. Opnamen van het koor werden bekroond met onderscheidingen als de Gramophone Award en de ECHO Klassik Preis.

Het vorige optreden van het RIAS Kammerchor in de Eigen Programmering van Het Concertgebouw was een uitvoering van Bachs Matthäus-Passion in april 2014 in samenwerking met Concerto Köln.

Bijgewerkt op dinsdag 29 november 2016