Wie is Semyon Bychkov?

Semyon Bychkov

dirigent

Als leerling van de legendarische Russische pedagoog Ilya Musin behoort Semyon Bychkov tot het selecte gezelschap van grote dirigenten dat werd opgeleid aan het Conservatorium van Leningrad.

In 1975 vertrok hij naar de Verenigde Staten voor een internationale carrière, vrij van de beperkingen van het Sovjetregime. Hij maakte naam als music director van het Grand Rapids Symphony Orchestra en het Buffalo Philharmonic Orchestra. Later werd hij chef-dirigent van het Orchestre de Paris, het WDR Sinfonieorchester Köln en de Semperoper in Dresden.

Start / pauzeer slideshow

Na acht jaar zonder vaste verplichtingen is Semyon Bychkov dit seizoen begonnen als chef-dirigent van het Tsjechisch Philharmonisch Orkest. Daarnaast is hij regelmatig te gast bij alle belangrijke orkesten. Hij leidde operaproducties in het Royal Opera House Covent Garden in Londen en bij de Metropolitan Opera in New York, de Opéra de Paris, de Staatsoper Wien en de Scala in Milaan.

Semyon Bychkov bekleedt leerstoelen aan de Royal Academy of Music in Londen en bij het BBC Symphony Orchestra. Bij het Koninklijk Concertgebouw-orkest debuteerde Semyon Bychkov al in 1984 en is hij sinds 2011 een regelmatige gast. In februari 2018 leidde hij het orkest zowel in Amsterdam als op tournee in het kader van RCO meets Europe.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018