Les Musiciens du Prince

ensemble

Het barokensemble Les Musi­ciens du Prince verzorgde op 8 juli 2016 zijn inauguratieconcert op het Cour d’Honneur van het Prinselijk Paleis van Monaco. Het orkest, dat speelt op authentieke instrumenten, was datzelfde voorjaar opgericht onder de vleugels van de Opera de Monte-Carlo en geniet de bescherming van Prins Albert II en Prinses Caroline van Monaco.

Cecilia Bartoli is initiatiefnemer en artistiek directeur van Les Musiciens du Prince en is er trots op hiermee, in haar eigen woorden als een ‘musicienne de cour’, de rijke en eeuwenlange traditie van de Europese ­hofmuziek te doen herleven.

Start / pauzeer slideshow

Het eerste optreden van het gezelschap in Het Concertgebouw was op 15 november 2016 met Handel Heroines, een aria­programma met Cecilia Bartoli. Dit concert was de start van de eerste internationale tournee van het orkest.

Het Concertgebouw zag het gezelschap terug in februari 2017 onder leiding van Gianluca Capuano met een concertante La Cenerentola van Rossini met Cecilia Bartoli in de titelrol, een productie die bij gelegenheid van de ­tweehonderste verjaardag van deze opera ook scenisch werd opgevoerd in Salzburg.

De huidige Vivaldi-tournee kreeg afgelopen juli een voorproefje in het Prinselijk Paleis van Monaco en doet dit najaar podia aan in Zwitserland, Luxemburg, België, Frankrijk en Duitsland. Het orkest wordt ondersteund door Rolex.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018