Wie is Dominique Vleeshouwers?

Dominique Vleeshouwers

slagwerk

Dominique Vleeshouwers studeerde cum ­laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en won met zijn project Kindsoldaat de Eindwerkprijs 2013. Een jaar later ontving hij tijdens de Tromp International Percussion Competition zowel de eerste prijs, de pers­prijs als de publieksprijs.

In de afgelopen jaren soleerde Dominique Vleeshouwers bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Asko|Schönberg (onder meer in de Kleine Zaal in het Scherpdenkersprogramma van 22 januari 2015), was hij te gast op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en remplaceerde hij in gezelschappen als het Nederlands Blazers Ensemble en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

Naast zijn ­specialisatie als klassiek percussionist is Dominique Vleeshouwers stilistisch divers georiënteerd. Zo musiceerde hij tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in Het Concertgebouw met dj Patrice Bäumel en speelt hij graag wereldmuziek.

Dominique Vleeshouwers was docent aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft momenteel les aan de Musikhochschule in Detmold. Hij is bovendien artistiek manager van Combined Creatives, een cultureel productiekantoor en boekingsplatform.

Bijgewerkt op vrijdag 30 september 2016